Login

 

Welkom op de website van volley crescendo - Zelzate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel plezier alvast op onze website !
Graag Uw reacties, opmerkingen en suggesties via email of via het gastenboek.

met sportieve groeten,

Bart (design & ontwikkeling),

Wesley (aanpassingen allerhande),

Koen (artikelproducent en agendaman),

Jan (artikelschrijver/coach).

 


 

 

Gemengd 02/12/2015: Crescendo - Toesjee A

Een inleiding schrijven voor een mixed wedstrijd van Crescendo is niet moeilijk. Jan start zijn verslagen van de herenwedstrijden meestal met een mooi voorbereid grapje. Bij een mixed wedstrijd is het echter steevast voldoende gewoon over te gaan tot de feiten voor de wedstrijd nog moet beginnen, dit is meestal al grappig genoeg en zeer lekker leesvoer. Dat was deze keer niet anders. Bij het begin van de opwarming zijn we met 4: ikzelf, Luc, Gilles en Saskia. Sandra en Pieter zijn nog niet te zien. Opeens komen ze beiden samen de sporthal binnen. Sandra en Bart waren die dag apart met hun wagen naar Eeklo gereden maar waren maar met 1 wagen teruggekeerd... Bovendien was Bart ook "op zwier" met zijn wagen op het moment dat Sandra dan met haar auto (die dus nog in Eeklo stond) wilde vertrekken... De volgende minuten van Sandra haar leven kunnen we samenballen in 3 fases: fase 1: bellen naar Bart en eens goed vloeken tegen hem. Fase 2: bellen naar Koen en vloeken dat Koen die anders altijd zijn GSM in de aanslag heeft niet te bereiken is. Fase 3: bellen naar Pieter die als redder in nood fungeert. Hij stelt wel als voorwaarde dat eventuele boetes uit de clubkas dienen terugbetaald te worden. Geen probleem Pieter! Maar genoeg gezeverd nu, over naar de match!

Ik word voor het eerst in mijn volleybestaan aangeduid als kapitein van Crescendo. Het doet me wel iets, want uiteraard ligt onze ploeg me zeer nauw aan het hart. Ik win de toss en kies voor de opslag zodat Luc kan beginnen met serveren.

We spelen een erg goede 1e set en doen meer dan mee tegen dit sterke zestal van Toesjee A, toch niet voor niets de 2e in de stand. Een opslagmisser van Koen aan het einde van de set zorgt er mee voor dat 20-25 setverlies niet kan vermeden worden.

We zijn echter niet van de wijs gebracht en houden ons goede niveau aan in de 2e set. Iedereen staat scherp en roept voor zijn bal. Dit zorgt voor een goede organisatie. Gilles brengt ons met een gezonde agressie als middenman 3-1 voor. Luc kan aan opslag blijven en we lopen uit naar 9-2. Daarna staat Sandra aan het kanon, al lang niet meer onder de indruk van de turbulente aanloop: 14-8. We stomen door naar 18-8, de set lijkt binnen. Ook Pieter legt een enorme opslagdruk. Toch sluipt Toesjee iets dichterbij: 19-14. Maar we blijven ook zelf scoren en winnen oververdiend de set met 25-19.

Ook in de 3e set spelen we erg goed en zijn we minstens de evenknie van onze tegenstander. Te veel opslagmissers doen ons echter de das om: 20-25 en 1-2 achterstand.

Halfweg set 4 als ik naar positie 4 doorroteer laat ik me wisselen door Pieter. Het is niet echt slecht bij mij, maar er gaan paar kleine zaken mis en ik voel dat deze match van kleine dingen kan afhangen. De stand op dat moment: 14-15. De wissel lijkt te lonen want bij 20-17 neemt Toesjee een timeout. Ze komen echter niet meer dichter: 25-22 en 2-2!

Het is geen voetbal om 22u en dus hebben we al minstens een heel mooi puntje binnen. We willen echter meer! Dezelfde opstelling van de 2e helft van set 4 blijft op het terrein. In de 5e set slaan we bij 5-3 een eerste kloofje. 10-7, nog 5!! Het gaat plots snel en voor we het goed en wel beseffen is de 15-10 setwinst, de 3-2 matchwinst en een stunt van formaat een feit!

Dikke chapeau aan gans het team voor de geleverde prestaties!! Speciale vermelding nog voor onze 3 dames Ilse, Sandra en Saskia die alle sets moesten afhaspelen en dit tot en met het laatste punt meer dan voortreffelijk en met een heel groot sporthart deden!

CRESCENDO FOREVER!!!!

Koen

 

 

 

Reacties   

0 #1 De Pauw Jan 06-12-2015 22:24
Mooi resultaat. Proficiat. Inleiding kan weer dienen voor het straffe verhalen boek van Crescendo.
Groetjes Jan
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Wie is online?

Geen
Gebruikers
582
Artikelen
131
Artikelen bekeken hits
120650
LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj